Zwemmers openluchtzwembad Mol alleen welkom bij mooi zomerweer

woe 5 Jun
openluchtzwembad Mol RTV
© RTV

Het openlucht zwembad in Mol zal niet langer alle dagen geopend zijn in de zomer. In juli en augustus opent openluchtzwembad Vita Den Uyt alleen de deuren bij mooi zomerweer denk aan 22°C. Elke week zal daarover worden beslist. Dankzij de maatregel blijft de uitbating van het openluchtzwembad betaalbaar. Fervente zwemmers zijn wel altijd welkom in de binnenbaden.

Een typisch Belgische zomer gaat gepaard met mooie en warme periodes, maar ook met koudere en natte dagen. In het verleden was het openluchtzwembad van Mol in juli en augustus ook op deze slechte weerdagen volledig open. Voor een handvol zwemmers moest dan het volledige reddersteam en het personeel dan de hele dag paraat staan en dat ziet de gemeente niet meer zitten. De personeelskost bleef hoog, terwijl er amper inkomsten waren van betalende zwemmers. Ook voor de uitbating van de buitenhoreca bleek dit verlieslatend.

De regeling die al vele jaren geldt voor juni en september wordt nu doorgetrokken naar juli en augustus. In het verleden opende het zwembad in juni en september uitsluitend de deuren bij mooi weer op woensdag en/of in het weekend. Dezelfde filosofie geldt nu voor alle dagen in juli en augustus en er is nu beslist om de openluchtzwembaden niet langer altijd open te houden. Bij mooi weer denkt de gemeente en zwembaduitbater Vita Den Uyt aan zo'n 22°C.

Maandag, woensdag en vrijdag wordt erover beslist én via www.vita-denuyt.be gecommuniceerd. Dankzij de maatregel kunnen redders en overige personeelsleden gericht worden ingezet én blijft de uitbating van het openluchtzwembad betaalbaar, luidt het. De binnenbaden blijven op elk moment een alternatief voor wie graag zwemt.