Restauratiewerken 15 Kapellekens van start

maa 8 Apr
© RTV

In Mol starten de restauratiewerken van de 15 Kapellekens. Bedoeling is om dit historische erfgoed in stand te houden en ook in de toekomst goed te bewaren. De aannemer verbetert de waterafloop van de kapelletjes, herstelt de gevels, verstevigt de fundering en restaureert de kruisweg.

Tijdens de werken zal het wandelpad naast de kapelletjes afgesloten zijn, het lager gelegen fietspad blijft wel bereikbaar. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werken afgerond voor het bouwverlof in juli. Wandelaars en fietsers zullen beperkt hinder ondervinden van de werken.

Afgelopen maanden werden in de omgeving van de Kapellekens al heel wat werken uitgevoerd. De gemeente Mol en Kempens Landschap willen de omgeving van de 15 Kapellekens in Achterbos opwaarderen.

Veertien kapellen zijn er in 1815 gebouwd. De grootste kapel dateert al uit de 18de eeuw. Toen ze gebouwd werden, was de plek een heidelandschap. Het is de bedoeling dat dat heidegevoel terugkomt. Tegelijkertijd moet het een pauzeplek voor fietsers en wandelaars worden.