Sven Vandenbroeck trainer af bij Lierse dat onderhandelt met opvolgers

zat 15 Jun
© RTV

Lierse is na zijn toevoeging Kempenzonen in de afgelopen week nu ook zijn trainer kwijt. Dat zat in de pijplijn en Lierse heeft zaterdag een overeenkomst bereikt met Zulte Waregem voor de overgang van Vandenbroeck.

Lierse Kempenzonen had het moeilijk in het afgelopen seizoen en was het kneusje in 1B. Er moest iets gebeuren en in februari nam Sven Vandenbroeck de leiding over van Jo Christaens die het niet meer zag zitten en letterlijk van het veld liep en niet meer terugkwam. Er werd afgesproken dat Vandenbroeck anderhalf seizoen zou blijven.

Vandenbroeck is bekend van bij KV Mechelen en jawel ook Lierse en hij is ook trainer van het jaar geweest in Marokko wat gezien de groei van het voetbal in dat land veel wil zeggen. Hij won er ook de bekercompetitie met FAR Rabat. Met het Nederlandse Roda JC speelde hij ook Europees voetbal.

Hij slaagde in zijn missie om Lierse Kempenzonen in 1B te houden. Maar een man met zo'n palmares die in eerste instantie terug naar ons land kwam om dichter bij zijn familie te zijn en weer hier te leven, is natuurlijk gegeerd.

Lierse staat de uitbouw van zijn trainerscarrière in ons land niet in de weg. Het onderhandelde met Essevee dat na de degradatie zo snel mogelijk terug naar 1A wil. Zelf is Lierse in gesprek met verschillende kandidaat-trainers. De tijd dringt want de start van het seizoen nadert met rasse schreden.