Hondapark in Olmen krijgt opnieuw vergunning: weer crossen in Olmen

vrij 29 Mar
© RTV archief

Het Hondapark in Olmen, deelgemeente van Balen, heeft opnieuw een omgevingsvergunning. Dat laat het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weten. De milieuvergunning werd midden februari vernietigd door de Raad van State na een klacht van de Kempense natuurorganisatie vzw Valk.

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir herstartte de procedure op erg korte termijn, wat vandaag leidt tot een nieuwe omgevingsvergunning. “We laten deze sport niet in de steek”, zegt Demir.

"De vorige omgevingsvergunning werd niet vernietigd op basis van overlast of impact op de omgeving. De Raad van State nam de beslissing op basis van een 'procedurefout' bij de toekenning van de vergunning in 1999. Maar dat is nu dus recht gezet," klinkt het in een persbericht van het kabinet. De vergunning wordt verleend voor 7 jaar, dus tot 2031.

Het was al de 2de keer dat het Hondapark haar vergunning kwijtspeelde, eerder gebeurde dat ook al in 2021. Ook toen moest de minister tussenkomen.

Op dit moment heeft ook het crossterrein van Lille geen vergunning meer. De Raad voor Vergunningsbetwistingen trok die dan weer in na klachten van buurtbewoners en natuurorganisaties over geluidsoverlast. Ook daar beloofde de minister om snel werk te maken van een nieuwe aanvraag.