Vrachtwagen gekanteld op Molse Zuiderring, urenlang verkeershinder in ochtendspits

maa 27 mei
vrachtwagen gekanteld zuiderring Mol
© RTV

Rond 4.30 uur is een vrachtwagen die geladen is met oude vrachtwagenonderdelen gekanteld op de Zuiderring in Mol. De chauffeur kon via een luik in het dak van zijn cabine uit de vrachtwagen geraken. De man is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Automobilisten kregen de waarschuwing om de Molse Zuiderring te mijden. Rond half 11 werd de rijbaan opnieuw vrijgegeven.

Er was urenlang hinder op de Molse Zuiderring. De lading lag verspreid over de ring. De vrachtwagen ging deels door de middenberm, waardoor de Zuiderring op dat ogenblik in beide richtingen versperd was.

Takelen duurt tot 10.30 uur

De gemeente Mol liet weten dat gekantelde vrachtwagen de rijbaan van de Zuiderring versperde ter hoogte van de Slagmolenstraat. De Zuiderring is in beide rijrichtingen afgesloten voor de takelwerken. Deze duren nog een tijdje, vermoedelijk tot minstens 11 uur. "De omleidingen lopen via Ezaart en Geel-Bel. Als het kan, vermijd de omgeving. Het is er bijzonder druk", zei de gemeente verder nog.

Het takelen duurde uiteindelijk tot 10.30 uur. De ochtendspits verliep moeizaam. De lading lag verspreid over de ring, richting Geel. De cabine van de vrachtwagen lag op de ring, richting Mol. Het verkeer kon er dus niet door.

De vrachtwagenchauffeur zat niet gekneld en kon via een luik in het dak van zijn cabine uit de vrachtwagen geraken. De man is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagen reed in de richting van Geel. Waarom de vrachtwagen kantelde, is nog niet duidelijk.