Technische diensten van gemeente Herselt verhuizen naar KMO-site in Blauberg

din 19 Mar
© Archief RTV

Binnenkort verhuizen de technische diensten van de gemeente Herselt naar een nieuwe locatie op de KMO-site in Blauberg. De aankoop van een grond met hal werd gisteren op de gemeenteraad goedgekeurd. Hierdoor kan de werkhal van de gemeente zeer binnenkort verhuizen uit centrum van Herselt. De hal ligt momenteel pal tegenover basisschool te veste. Een kraan of vrachtwagen hoort niet thuis naast een school, luidt het bij de gemeente.

Veiligere schoolomgeving

De technische dienst verdwijnt uit de schoolomgeving en de woonkern van Herselt. De verhuizing naar de KMO-site in Blauberg biedt een win-win situatie voor alle betrokken partijen. Er hoeft geen nieuwe open ruimte te worden aangesneden, wat past binnen het streven van de gemeente om verstandig om te gaan met ruimtelijke ordening.

“De verhuis van technische dienst draagt bij aan een veiligere schoolomgeving. Zware vrachtwagens en kranen horen niet thuis aan een basisschool”

- Burgemeester Peter Keymeulen

Realisatie uit bestuursakkoord

Het college van de gemeente is tevreden met deze aankoop. Het plan voor verhuis van werkhal stond al van bij de start in het bestuursakkoord. Bovendien opent deze beslissing mogelijkheden voor de herontwikkeling van de huidige site van de technische dienst tot woongebied, zoals oorspronkelijk bestemd.