Stad Mechelen voorziet gratis vervoer voor mindermobielen tijdens verkiezingen

woe 22 mei
© RTV

Wie op 9 juni in Mechelen moet gaan stemmen en minder goed te been is, kan rekenen op gratis vervoer van en naar het stemlokaal. Zowel de fietstaxi's van Klimavelo en Velotaxi als de sociale vervoersdienst Mobitwin en enkele Mechelse taxibedrijven zullen de ritten uitvoeren.

Reserveren kan zowel via mail als telefoon maar moet wel gebeuren voor 6 juni.

Elke vervoersmaatschappij is verantwoordelijk voor vervoer naar bepaalde kieslocaties, belangrijk dus om dit goed op voorhand te bekijken. [Een volledig overzicht vind je op:] (www.mechelen.be/verkiezingen/kieslocaties). Bellen kan naar 0800 20 800.

Voor de verkiezingen van zondag 9 juni kunnen Mechelaars die hier gebruik van willen maken, kunnen hun rit vastleggen door een van de deelnemende vervoersmaatschappijen te contacteren en dit tot en met donderdag 6 juni. Het is dus niet mogelijk om op de dag van de verkiezingen zelf nog een gratis rit aan te vragen. Je hebt dus de keuze tussen fietstaxi’s, vrijwilligers van Mobitwin of taxi’s.

Onder de 22 kieslocaties horen ook de woonzorgcentra De Lisdodde en Hof van Egmont en het Lokaal Dienstencentrum Den Abeel, die ingericht worden als stembureaus. Bewoners uit privévoorzieningen kunnen net als de thuiswonende minder mobiele Mechelaar beroep doen op de aangeboden vervoersmogelijkheden.