Binnenschip met containers dreigt te zinken op Albertkanaal

vrij 10 mei
© RTV

Schippers merkte vanochtend op dat een containerschip aan het zinken was aan de oevers van het Albertkanaal in Meerhout. Ze alarmeerden de hulpdiensten. De brandweer kwam ter plaatse met pompen en haalde enkele containers uit het schip om het weer stabiel te krijgen. De schipper was niet aan boord, niemand raakte gewond.

Het containerschip Sjanarda-B lag ter hoogte van Nike al een paar dagen aangemeerd. Vanmorgen werd door andere schippers opgemerkt dat het binnenschip water maakte. Het schip is geladen met een 10-tal containers met metaalafval en doordat de boot begon te kantelen, waren die containers aan het verschuiven op het dek.

De hulpdiensten werden erbij geroepen. De brandweer kwam ter plaatse om water uit het schip te pompen. Vermoedelijk heeft het containerschip averij opgelopen en was het daardoor aan zinken. Hoe dit precies kon gebeuren, wordt nog onderzocht. Voor het scheepvaartverkeer is er door het incident lichte hinder. De Vlaamse Waterweg laat schepen stapvoets passeren. Wanneer er voldoende water is weggepompt, zal het schip naar een lokaal herstelbedrijf worden gesleept.