Zilvermeer krijgt voor 14de jaar op rij blauwe vlag

vrij 17 mei
© Provincie Antwerpen

Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol heeft opnieuw de blauwe vlag kunnen hijsen. De Blue Flag is een door GoodPlanet beheerd label dat wordt toegekend aan locaties die uitblinken in duurzaamheid en kwaliteit.

Het internationale kwaliteitslabel Blue Flag beloont uitbaters die niet alleen een uitstekende waterkwaliteit garanderen, ze zorgen voor veiligheid via de aanwezigheid van redders en een EHBO-post en voorzien zijn van schone toiletten, maar die bovendien extra inspanningen leveren op het vlak van bewustmaking en educatie, gescheiden afvalsortering en toegankelijkheid. Zo herkent de toerist via de Blue Flag meteen de plekken die aandacht hebben voor mens en natuur.

“Het opnieuw behalen van de blauwe vlag is een blijvende erkenning van onze toewijding aan duurzaamheid, milieu en het bieden van een schone, veilige en goed onderhouden recreatiezone voor onze bezoekers," zegt Mireille Colson, gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen van Provincie Antwerpen.

Ook De Nekker in Mechelen, ook een provinciaal domein, mag de blauwe vlag hijsen. De Nekker krijgt de erkenning al voor de 14de keer. De blauwe vlag zal er wapperen vanaf de start van het zomerseizoen.