Legacy, "On met la patate" maakt een openlucht discotheek van het Zilvermeer in Mol

zon 16 Jun
Average Rob Omdat het kan Zilvermeer legacy
© RTV

Legacy rond het Zilvermeer in Mol was vrijdag en zaterdag weer een topfeestje. Eurodance uit de jaren 90 ligt aan de basis van het festival maar stilaan komen ook meer hedendaagse acts aan bod zoals influencer Average Rob met zijn muzikale vriend Omdat het Kan. Het België-anthem "On met la Patate" is op weg om een monsterhit te worden en was het zelfs al zaterdag rond het Zilvermeer.

Legacy is een chill festival met vooral dertigers, veertigers en vijftigers die komen genieten van de muziek van toen zij jong waren. Dat zorgt voor een easy relaxed vibe van goedgezinde mensen die samen gewoon een feestje bouwen.

Eurodance

Bij de acts ondermeer 2 Brothers on the 4th Floor, Praga Khan, Regi featuring Linda, 2 Fabiola, Bonzai, Cherry Moon, DJ Ghost, Push, Absolom vs Astroline, CJ Bolland, Jaydee, Ian Van Dahl, Push, The Mackenzie, Zolex en Evi Goffin, lange tijd frontvrouw van Lasgo.

On met la Patate

Toch ook wat nieuwe artiesten zoals Duffelaar 5napback en natuurlijk Omdat het Kan Soundsystem met Average Rob op het voorplan. Razend populair op Tik Tok en nog maar net geboren in de nineties. Dat ze een feestje kunnen bouwen, weten we al langer.

Maar nu ze met "On met la Patate" ook nog het niet-officiële Belgian anthem voor de Rode Duivels, annex de Belgische wielrenners, annex Team Belgium op de Olympische Spelen hebben gemaakt, kan het helemaal niet meer stuk. Ze gaven er een flinke lap op ook voor onze cameraman op Legacy.

Legacy blijft trouwens ook de komende jaren nog aan het Zilvermeer in Mol.