Bankovername blokkeert bierhandel Willems in Grobbendonk

din 18 Jun
Gitte van bierhandel Willems
© RTV

Bierhandel Willems uit Grobbendonk kan al twaalf dagen geen bankverrichtingen meer uitvoeren. Dat komt door de fusie tussen AXA Bank en Crelan. Zo kan de bierhandel al bijna twee weken geen geld meer op de rekening storten. Ook is de bankterminal geblokkeerd en kan de handel zijn leveranciers niet betalen.

In het weekend van 8 en 9 juni is Axa Bank Crelan geworden. Sindsdien kampt Gitte van Bierhandel Willems met problemen. Ze installeert de app van Crelan en merkt op dat er iets fout is. Haar rekening is niet up-to-date. Vandaag ziet ze het saldo nog steeds van vrijdag 7 juni staan.

Al zijn er wel al betalingen geweest van klanten die via de website besteld hebben, Al ziet ze het bedrag niet op haar rekening komen.

Ondertussen is ook de bankcontactterminal afgesloten. Er kan voorlopig dus enkel cash of met Payconiq betaald worden. Vanavond meer in RTV Vandaag.

Crelan laat weten dat het op de hoogte is van de problemen, die bij minder dan 1 procent van de klanten zouden voorkomen sinds de overname. De blokkering van de rekeningen heeft volgens hen te maken met een complex beveiligingssysteem. De technische teams zijn bezig om de problemen op te sporen en op te lossen.