Alochem bouwt 'chemical hub' in Meerhout: "Goed voor 40 nieuwe jobs"

maa 15 Apr
© RTV

Het Limburgse bedrijf Alochem, dat gespecialiseerd is de opslag en het transport van chemische producten, opent in oktober een zogenaamde chemical hub in Meerhout. Het doet dat op een site van 50.000 m² groot vlakbij het Albertkanaal. Op de site zullen niet alleen chemische stoffen opgeslagen en vervoerd worden, maar ook herverpakt of gemengd worden met andere stoffen. Het centrum zal op termijn een 40-tal jobs opleveren bij het bedrijf zelf.

Alochem is onderdeel van Altrea Logistics, één van de grootste logistieke bedrijven van ons land. Het gaat om een investering van 25 miljoen in de Alochemvestiging. Altrea Logistics met hoofdzetel in Pelt verstevigt zijn positie als logistieke dienstverlener voor importeurs, producenten, handelaars en distributeurs van hoogwaardige (gevaarlijke) chemische vloeistoffen en droge stoffen.

De bouwwerken aan de Nijverheidsweg in Meerhout zijn ongeveer een maand geleden gestart. In oktober moet de zogenaamde chemical hub klaar zijn. Dat nieuwe logistieke centrum is specifiek gericht op gevaarlijke chemische vloeistoffen en hoogwaardige droge stoffen. Denk bijvoorbeeld aan gassen en schuimen die in de automobielsector worden gebruikt.

Op de site zullen chemische stoffen niet alleen opgeslagen worden. Maar ze kunnen er ook herverpakt, gekoeld of verwarmd worden of gemengd met andere stoffen. Op die manier wil het Alochem haar klanten, chemische bedrijven zoals BASF, ontlasten. Uniek aan de chemische site is dat het op termijn volledig klimaatneutraal wil zijn.

De bouw van de nieuwe hub betekent meteen ook goed nieuws voor de werkgelegenheid. Verwacht wordt dat er op termijn 40 mensen aan de slag kunnen. De nieuwe hub kost ongeveer 25 miljoen euro en behoort tot de hoogste categorie van Sevesobedrijven, wat betekent dat ook de site ook extra beveiligd is.