Erfpachter gezocht voor pastorie met tuin en gerestaureerde schuur in Noorderwijk

maa 8 Jul
Pastorie Noorderwijk
© RTV

De stad Herentals zoekt een erfpachter die een nieuwe invulling wil geven aan de oude pastorie van Noorderwijk. Het gebouw doet de laatste jaren enkel nog dienst als bureel voor de Kerkfabriek, maar ook daar komt verandering in. Een horecazaak, kantoren of gewoon privaat gebruik, alle voorstellen voor een nieuwe bestemming kunnen tot en met 5 november ingediend worden.

Het Herentalse stadsbestuur zoekt een erfpachter die de pastorie met tuin en bijgebouw in Noorderwijk een nieuwe invulling geeft. De kandidaten krijgen het gebouw voor 35 jaar in erfpacht, maar moeten het wel zelf restaureren. De nieuwe erfpachter van de pastorie renoveert de pastorie op maat van de nieuwe invulling. Het bijgebouw ‘de schuur’ werd vorig jaar al omgevormd tot een multifunctionele ruimte(s).

De invulling kan zowel een privaat als professioneel karakter hebben. Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen met projectvoorstel onder gesloten omslag tot uiterlijk begin november.

De pastorie met schuur maakt deel uit van de Sint-Bavosite, samen met de Sint-Bavokerk en de graftombe van familie ’t Serclaes en de Ghellinck, alle drie beschermde monumenten. De pastorie met schuur is gelegen in het hart van de dorpskern van Noorderwijk. Een uitgebreide infobundel over deze erfpacht is te raadplegen op