Buitenspeeldag valt in het water: gemeenten verplaatsen of zorgen voor alternatief

din 16 Apr
© Rechtenvrije stockfoto

Morgen is het “Buitenspeeldag” maar die dreigt nu letterlijk en figuurlijk in het water te vallen. Door de slechte weersvoorspellingen hebben veel steden en gemeenten de Buitenspeeldag afgelast, op een andere locatie of op een andere datum verplaatst.

KMI voorspelt voor morgen woensdag buien, onweer en rukwinden. En door het voorspelde slechte weer stellen gemeenten en steden hun plannen bij.

Afgelast

Lier : Op verschillende locaties kunnen kinderen normaal gezien buiten spelen op speelpleintjes over sportvelden tot het speelbos. Maar alle activiteiten kunnen omwille van het aangekondigde slechte weer nu niet doorgaan. Kinderen zullen nu elders hun vermaak moeten zoeken. Ook de Buitenspeeldag in Beerse en Vlimmeren gaat niet door. De jeugd- en sportdienst werkte wel een alternatief uit voor de kinderen. Ze moedigen iedereen aan om morgen toch te ravotten in de eigen tuin of op een speelpleintje in de buurt.

Andere data

Op woensdag 24/04 wel buitenspelen in Herentals en Olen net als op woensdag 08/05 in Grobbendonk en Noorderwijk. In Herenthout wordt er voorlopig gekeken om op woensdag 15/05 nog een buitenspeeldag te organiseren. Berlaar en Lille verplaatst Buitenspeeldag naar woensdag 15 mei. Buitenspeeldag in Putte verhuist naar 1 mei door het slechte weer. De Turnhoutse Buitenspeeldag wordt uitgesteld naar 15 mei. Alle tien speellocaties tekenden alvast in voor de nieuwe datum, waardoor het speelplezier gegarandeerd blijft. De Duffelse Buitenspeeldag van woensdag 17 april gaat ook niet door en wordt mogelijk verplaatst naar een andere datum.

Andere locatie

Mechelen en Dessel: Door de werken in de Kruidtuin en de slechte weersvoorspellingen besliste Rommy om De Loods dit jaar onveilig te maken. Ook in Dessel kiezen ze voor een andere locatie. Het gemeentebestuur van Vorselaar gaat de buitenspeeldag van woensdag 17 april een beetje indoor organiseren.

Stad Geel laat de Buitenspeeldag gewoon doorgaan.