Marktkramers Rijkevorsel in de bloemetjes gezet

maa 8 Apr
© RTV

Rijkevorsel zet haar marktkramers deze maand in de bloemetjes. Want april is de maand van de markt. Een uitgelezen moment voor een bezoekje aan de uiterst gezellige wekelijkse markt op het dorpsplein van Rijkevorsel, vinden ze daar.

Iedere maandagvoormiddag van 8 tot 12.30 uur kun je op het Parking Zuid terecht voor een uitgebreid assortiment aan producten, zoals verse groenten en fruit, lekkere vis, snoep, kip of voor kleding, textiel en modeaccessoires. En vandaag kwam een delegatie van burgemeester en schepenen op bezoek om enkele marktkramers in de bloemetjes te zetten. Het is vandaag de eerste marktdag in Rijkevorsel deze maand. Het moment dus om de maand van de markt af te trappen. De klassieke markten hebben het moeilijk, want ze moeten tegenwoordig opboksen tegen grote ketens, grootwarenhuizen en vooral het online winkelen. En nieuwe marktkramers vinden is ook niet meer vanzelfsprekend. Maar deze verkopers staan elke week nog trouw op post op het dorpsplein.

Sommige kramers staan hier ondertussen al zodanig lang, dat het gemeentebestuur besluit om hen vandaag te bedanken voor hun jarenlange aanwezigheid. Zo is het fruitkraam van Ludo al sinds 1982 elke maandag hier te vinden. En ook het kraam van Frank, waar ondergoed en nachtkledij verkocht wordt, staat hier al 40 jaar. Marktbezoekers konden vandaag ook aan het rad van fortuin draaien en kans maken op een mooie prijs.