Aantal doden blijft toenemen: al 23 bewoners overleden na Sinterklaas-feest

don 24 Dec 2020
In woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol zijn intussen 23 bewoners overleden aan een Covid-besmetting. Vooral de laatste paar dagen is het aantal overlijdens sterk toegenomen. Woensdag bijvoorbeeld waren er nog 'maar' 4.

Het rusthuis is getroffen door een echte corona-uitbraak na een Sinterklaas-feest: 121 zijn besmet, en 36 personeelsleden hebben het virus opgelopen. Maar vooral het aantal overlijdens loopt nu op en burgemeester Wim Caeyers vreest dat er de komende 7 à 10 dagen nog overlijdens kunnen bijkomen, want heel wat bewoners zijn er niet goed aan toe. Het rusthuis krijgt steun van het Rode Kruis en het leger om de situatie onder controle te krijgen en de bewoners de nodige zorg of ondersteuning te geven.

Intussen roept de Molse burgemeester Wim Caeyers ook op om de sereniteit te bewaren. Vooral de hulpsint krijgt op social media heel wat verwensingen. Maar omdat de man er ook werkte als vrijwilliger, bestaat de kans de man het virus daar zelf heeft opgelopen en niet heeft binnengebracht. De man had bovendien ook geen symptomen vooraf.