Aanleg Keerdokpark van start: nieuwe ontmoetingsplaats voor de Mechelaar

maa 27 Nov
Vandaag starten de werken voor de aanleg van het Keerdokpark. Het park wordt een verbinding tussen de stad en het water, een ontmoetingsplaats voor de Mechelaar daar waar de Dijle de stad binnenkomt. Waar vroeger een betoncentrale stond, ontstaat nu een park van ongeveer één hectare, een hotspot voor biodiversiteit aan de samenvloeiing van de Dijle. De aanleg gebeurt in drie fases. Het park is volledig afgewerkt in 2025.

Het park krijgt een gelaagde opbouw met een rijke variatie aan planten, een fruitboomgaard met 46 meerstammige heesters en verscheidene bloemrijke vaste planten. Drie platanen die oorspronkelijk op het Rode Kruisplein stonden krijgen een vaste plek in het park. Het park wordt ontwikkeld met aandacht voor sociale cohesie, recreatie en ontspanning. Ook honden vinden hun gading in het park, door de aanleg van een hondenweide van ruim 500m².

Eerst wordt het achterste gedeelte van het park verbouwd, daarna het middenponton, om dan te eindigen vooraan. De eerste fase start vandaag, de tweede fase juli 2024 en de afwerking gebeurt in 2025.

Foto's: Stad Mechelen