9 mensen naar ziekenhuis na CO-vergiftiging

zat 28 Jan 2023
In Willebroek, in de Appeldonkstraat, is een gezin het slachtoffer geworden van CO-vergiftiging. Het gaat om een gezin met 8 kinderen. Ze zijn, op één na, allemaal naar het ziekenhuis gebracht, maar de meesten gewoon voor controle.

Het begon met één van de kinderen die misselijk werd. De vader en moeder gingen met het kindje naar het ziekenhuis. En daar werd de vergiftiging vastgesteld. Ze kregen een behandeling in een zuurstoftank.

De hulpdiensten werden hierdoor gealarmeerd. En zij gingen ter plekke om de andere kinderen op te halen voor controle. Zes kinderen waren op dat moment thuis en werden naar het ziekenhuis gebracht. Eén familielid was op dat moment niet thuis.

Gevaarlijk

De woning van het gezin wordt nu verlucht. En de technische installatie wordt geïnspecteerd om te zien wat er is misgegaan. Voorlopig moet het gezin ergens anders onderdak zoeken. De gemeente zoekt mee naar een oplossing.

CO is een kleur- en reukloos gas. Je merkt het dus niet als het vrijkomt. En daarom is het zo gevaarijk. Meestal is de oorzaak een slechte verbranding bij een verwarmingstoestel of een boiler. Of wanneer er een slechte verluchting is. De symptomen van CO-vergiftiging zijn misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn en braakneigingen. Elk jaar sterven er in België zo'n 50 mensen aan CO-vergiftiging.

 

Foto: GVA