862 illegale e-sigaretten in beslag genomen bij nacht- en dagwinkels in regio Turnhout

don 21 Sep
Gisteren voerde de Politie Regio Turnhout een grote controleactie uit bij vier dag- en twee nachtwinkels in de omgeving van Turnhout. Het gaat om winkels in de stad Turnhout zelf, maar ook in Oud-Turnhout, Beerse en Vosselaar. Daar werden in totaal 862 illegale e-sigaretten in beslag genomen, en ook nog eens 8.855 euro. De actie kwam er na meldingen van overlast en van de verkoop aan minderjarigen.

De politie kreeg hulp van inspecteurs van de dienst Douane & Accijnzen, de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en de sociale inspectie. Er werden illegale vapetoestellen meegenomen, toestellen waarvan de vloeistoftank groter is dan 2 mililiter zijn verboden in ons land. Verder werden nog 25 cosmeticaproducten met een verboden, kankerverwekkende stop in beslag genomen. 

Mogelijke accijnsfraude en witwaspraktijken

Er werden nog 108 pakjes shisha meegenomen die niet voorzien waren van een fiscale zegel. Zo werden ook nog pakjes sigaretten en blunt wrap zonder fiscale zegel gevonden. Van zo'n 40 liter likeur en 12 flessen sterke drank waren de controleurs niet zeker of er taksen op werken betaald, dus die werden in beslag genomen. Van één winkel werd ook de boekhouding meegenomen voor verder onderzoek. 

Verder stelde de sociale inspectie nog twee pv's op voor zwartwerk en werd in een van de winkels een persoon aangetroffen die illegaal in ons land verbleef. De politie nam ook nog in totaal 8.855 euro cash geld in beslag om te onderzoeken of dit gebruikt werd voor witwaspraktijken. 


Foto's: de politie controleerde onder andere de Kranten & Tabakshop in Oud-Turnhout (BRON: GVA)