Partnerartikel

7 tips om de tuin een moderne uitstraling te geven

don 20 Apr 2023
Een tuin is een plek waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur. Het is logisch dat een tuin een natuurlijke uitstraling dient te hebben. Maar als je een moderne woning hebt, kan het ook wenselijk zijn om de moderne look door te trekken naar de tuin. Hierdoor verloopt de overgang tussen binnen en buiten op een natuurlijke wijze. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je tuin moderner te doen ogen zonder aan het natuurlijke karakter te raken.

Houten objecten een zwarte kleur geven

Het in een diepzwarte kleur schilderen van houten objecten in je tuin, zoals een schutting of een schuur, kan een groot verschil maken. Het is wel belangrijk dat je kiest voor een product dat geschikt is voor gebruik op hout buiten en dat tegelijkertijd een goede bescherming biedt. Een voorbeeld van een geschikt product hiervoor is de Tenco Houtcoat Zwart. Deze dekkende beits is eenvoudig aan te brengen, droogt snel en geeft een diepzwarte kleur. Hierdoor krijgen houten objecten een chique uitstraling en worden ze tegelijkertijd beschermd tegen weersinvloeden. Zorg er wel voor dat je het oppervlak eerst goed schoonmaakt en droogt. Ook dien je oude verflagen eerst te verwijderen.

Kies voor strakke lijnen en geometrische vormen

Moderne tuinen kenmerken zich vaak door hun strakke lijnen en geometrische vormen. Creëer een gestroomlijnde look door bijvoorbeeld rechthoekige bloembakken, vierkante terrastegels of een strak vormgegeven tuinset te kiezen. Dit zorgt voor een opgeruimde en minimalistische sfeer in je tuin, terwijl je de natuurlijke elementen toch gewoon behoudt.

Investeer in moderne tuinverlichting

Een goed verlichte tuin ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, maar zorgt ook voor extra veiligheid. Daarnaast draagt het bij aan een moderne uitstraling. Kies uiteraard voor moderne verlichting, zoals ledspots, grondspots of strak vormgegeven wandlampen. Verlicht de pronkstukken in de tuin, zoals een prachtige boom of een tuinornament. Deze verlichtingsstijlen geven je tuin een moderne uitstraling en zorgen voor een aangename sfeer tijdens de avonduren.

Plaats een stijlvolle pergola of overkapping

Een pergola of overkapping kan een prachtig architectonisch element toevoegen aan je tuin. Kies voor een strak design en geef de voorkeur aan materialen als staal, aluminium of hout in combinatie met glas. Een pergola of overkapping biedt niet alleen bescherming tegen zon en regen, maar creëert ook een gezellige buitenruimte waar je kunt ontspannen.

Creëer contrast met kleurrijke beplanting

Een moderne tuin hoeft niet enkel uit grijstinten en zwart te bestaan, integendeel. Breng kleur en leven in je tuin door te kiezen voor opvallende en contrasterende beplanting. Denk aan siergrassen, kleurrijke bloemen en opvallende struiken. Het gebruik van plantenbakken in moderne materialen, zoals beton of cortenstaal, kan het geheel nog extra benadrukken.

Ga voor een strak aangelegd gazon

Een strak en goed onderhouden gazon draagt bij aan een moderne uitstraling. Zorg voor scherpe kanten en rechte lijnen bij het aanleggen van je gazon. Overweeg een robotmaaier om het gazon moeiteloos kort en netjes te houden. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je gazon er altijd piekfijn uitziet.

Voeg een waterelement toe

Een waterelement, zoals een moderne fontein, vijver of waterpartij, kan een bijzondere sfeer creëren in je tuin. Geef de voorkeur aan strakke en minimalistische ontwerpen die passen bij de moderne uitstraling. Water in de tuin zorgt niet alleen voor een gevoel van rust, maar trekt ook vogels en andere dieren aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.