(6/9) Coronacijfers blijven stabiel in Rivierenland, maar dalen stevig in Kempen

din 6 Sep 2022
Het totaal aantal nieuwe coronagevallen in zowel regio Rivierenland als in de Kempen is de afgelopen dagen lichtjes gedaald, van 494 naar 412. Die daling is dan vooral te danken aan de Kempen, waar de cijfers de afgelopen dagen daalden met 87 besmettingen.

Stabiele cijfers in Rivierenland

In regio Rivierenland bleven de coronacijfers zo goed als stabiel. Nu staat de teller op 190 nieuwe coronabesmettingen, tegenover 185 op afgelopen vrijdag. Het aantal nieuwe besmettingen steeg dan ook maar in vijf gemeenten, namelijk in Berlaar (7), Nijlen (21), Putte (14), Sint-Katelijne-Waver (12) en Willebroek (11). De stijgingen bleven bovendien beperkt, want in die vijf gemeenten kwamen er niet meer dan 7 extra coronagevallen bij.


In Bornem (7) daarentegen werd er geen verschil in de coronacijfers opgetekend tegenover afgelopen vrijdag. In alle andere gemeenten/steden gingen de cijfers omlaag, al moet hier ook opgemerkt worden dat de cijfers met maximum 2 besmettingen gedaald zijn.

Stevige daling in de Kempen

In de Kempen kenden de coronacijfers een forse daling. Op slechts vier dagen tijd zakte het aantal positieve coronatesten van 309 tot 222. In 18 gemeenten nam het aantal nieuwe coronagevallen dan ook een duik naar beneden, en daarbij vallen vooral Beerse (9), Mol (19), Oud-Turnhout (7) en Turnhout (25) op. Daar daalden de cijfers met minimum 13 nieuwe besmettingen.

In Herentals (15), Herenthout (7), Hoogstraten (16), Kasterlee (10), Westerlo (13) en Laakdal (7) was er wel een stijging waar te nemen in het aantal nieuwe coronagevallen. Maar ook hier gaat het om een zwakke stijging, van maximum 5 extra besmettingen. In Grobbendonk (5), Herselt (7) en Vorselaar (5) veranderden de cijfers niet.

Foto: archief