5 bouwbedrijven genomineerd voor Gouden Baksteen van Bouwunie

don 11 Jan
tds_rijkevorsel_-_foto_bouwunie.jpg
Bouwunie maakte woensdag de genomineerden voor de Gouden Baksteen bekend. 16 finalisten, waaronder 5 uit onze regio, dingen in vijf categorieën mee naar de gegeerde awards voor bouwbedrijven. De awards worden op 2 februari uitgereikt op het Gala van de Gouden Baksteen in de Antwerpse Waagnatie. De Bouwunie-jury deelde al de helft van de punten uit. Over de andere helft mag het grote publiek stemmen.

Bouwunie reikt ieder jaar ondernemersawards uit aan bouwbedrijven die uitblinken in één bepaalde categorie. Zo wil de federatie bouwbedrijven belonen voor hun ondernemerschap en ook andere bouwbedrijven of kandidaat-bouwondernemers inspireren. Er zijn 5 categorieën: Belofte van het jaar, Werkgever van het jaar, Digitale onderneming van het jaar, Duurzame onderneming van het jaar en Project van het Jaar. Uit de regio Rivierenland zijn er 2 genomineerden, uit de Kempen 3.

Werkgever

In de categorie Werknemer van het jaar doet t schrijnwerkers- en interieursbedrijf SD uit Herentals een gooi naar de titel. Stijn Dirken startte de schrijnwerkerij 15 jaar geleden op. Ondertussen bestaat het team uit 60 vakmensen. De projecten bevinden zich voor 70% in de Kempen en de resterende 30% in heel België, Nederland en Spanje.

Digitale onderneming

Molyvco uit Duffel is genomineerd in de categorie Digitale onderneming van het jaar. Het bedrijf werd in 1996 opgericht door Yves Mollekens en is gespecialiseerd in maatwerk maatkasten, keuken, zolderinrichting en bureel inrichting. Het bedrijf is altijd vooruitstrevend geweest en is ervan overtuigd dat je de trein van digitalisering niet mag missen. Er werken nu 12 mensen.

Duurzame onderneming

In de categorie Duurzame onderneming van het jaar zijn H3 Houtskeletbouw uit Westerlo en Quality Living uit Nijlen.

H3 Houtskeletbouw werd 20 jaar geleden opgericht als Hermans Hout & Habitat BV door Jan Hermans. Vanaf het begin lag de focus op ecologisch verantwoord bouwen. In die zin mag het bedrijf zichzelf pionier noemen. Onder de naam H3 Houtskeletbouw bouwen ze particuliere, energie-neutrale woningen waarbij erg veel aandacht gaat naar ecologisch verantwoorde materialen, die natuurlijk zijn van oorsprong en circulair inzetbaar.

Bij Quality Living gaat het niet alleen om het bouwen, maar om het vormgeven van het verhaal dat erachter schuilt. Kwaliteit staat hoog in het vaandel, met een vastberadenheid om projecten van topkwaliteit te leveren, waar vakmanschap en oog voor detail centraal staat.  Het bedrijf heeft een diepgaande expertise in de zorgsector, specifiek gericht op artsen en specialisten.

Project van het jaar

TD-S uit Rijkevorsel tenslotte heeft een nominatie op zak voor Project van het Jaar. TD-S stond samen met hoofdaannemer Wyckaert en zijn partner Tectum Groep in voor de dakrenovatie van de productiehal van Volvo Trucks in Gent. Het project, uitgevoerd in de korte tijdspanne van het bouwverlof in juli, vereiste niet alleen waterdichtheidsgaranties, maar ook de renovatie van een minimum dakoppervlak van 10.000 vierkante meter en dat alles op drie weken tijd.

Foto: Bouwunie