48 pakken cocaïne en veel cash geld aangetroffen bij huiszoekingen in o.a. Berlaar en Lier

vrij 9 Dec 2022
De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft donderdag huiszoekingen gedaan in Berlaar, Lier, Boom, Ekeren, Hoboken en Mortsel. Daarbij werden 48 pakken cocaïne en 405.000 euro cash in beslag genomen. Drie mannen werden opgepakt.

De invallen kwamen er als gevolg van informatie uit de operatie Sky en kaderden in een onderzoek naar een koeriersbedrijf dat actief is in de haven en dat bestellingen afhandelt aan boord van schepen in de haven van Antwerpen, maar ook aan havens in Duitsland en Nederland. Het koeriersbedrijf zou een legale dekmantel vormen om ladingen verdovende middelen aan boord van schepen te brengen of om de partijen van schepen te halen.

Deze organisatie zou verantwoordelijk zijn voor de in - en uitvoer van minstens 778 kg cocaïne en 59 pakketten ice (crystal meth) tussen juni 2019 en maart 2021. Het crimineel gegeneerde vermogen wordt geraamd op minstens 19,8 miljoen euro.

De onderzoeksrechter moet beslissen over de verdere aanhouding van de gearresteerde personen. De gerechtelijke onderzoeken worden verdergezet.

Foto: Archief RTV