3 kinderen basisschool Het Molentje besmet met zeldzame varkenslintworm

vrij 1 Sep
Net als in heel de regio worden in basisschool Het Molentje in Lier de 350 leerlingen vandaag met open armen ontvangen. Al wordt er meteen ook opgeroepen tot waakzaamheid. Net voor de zomervakantie waren er in de school enkele besmettingen met een zeldzame varkenslintworm. De getroffen kinderen zijn ondertussen helemaal hersteld, maar kinderen en ouders wordt aangeraden om extra waakzaak te zijn.

In juni werden in basisschool Het Molentje in Lier 3 leerlingen getroffen door een besmetting met varkenslintworm. De kinderen waren erg vermoeid, hadden hoofdpijn en kregen plots epileptische aanvallen. Uit een MRI-scan bleek dat de larve van een hier zeldzame varkenslintworm zich in hun hoofd had genesteld.

Volledig hersteld

De getroffen kinderen kregen meteen de gepaste zorgen en zijn ondertussen volledig hersteld. Ze konden er vanmorgen dan ook bijzijn op de eerste schooldag. Er is bij hen geen enkel besmettingsgevaar meer. Maar omdat de ‘host’ van de besmetting nog niet gevonden is, blijft de school alert en raadt ouders aan om dat ook te zijn. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV