23-jarige uit Duffel opgepakt voor foltering Nederlander

vrij 8 Sep
In Spanje is een 23-jarige jongeman uit Duffel opgepakt. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij 2 folteringen die zich afspeelden in het drugsmilieu. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Eén van de slachtoffers werd zwaar toegetakeld gevonden in Poppel.

Op 23 februari vonden enkele gemeentearbeiders een mishandelde man in Poppel. De 37-jarige Nederlander was zwaar toegetakeld en miste een vinger. In zijn voorhoofd was het woord ‘DIEF’ gekerfd. Hij had ook snijwonden  waarin een zuur product gegoten was.

De politie kon al snel enkele verdachten oppakken, 2 Limburgse twintigers en een 20-jarige Nederlander uit Mol. En begin vorige maand arresteerde de Hongaarse politie ook een 24-jarige verdachte uit Mol die na de feiten naar Boedapest was gevlucht.

Opdrachtgevers

Door de gsm’s van de verdachten uit te lezen, kwamen de speurders van de federale gerechtelijke politie de opdrachtgevers van de foltering op het spoor. Het ging om de 23-jarige Duffelaar en een 37-jarige man die beiden  in het Spaanse Marbella verbleven. De 2 worden tot de dichte entourage van een bekende drugscrimineel gerekend. Ze worden ook verdacht van de invoer van 4,5 ton cocaïne via de haven van Antwerpen.

De Duffelaar wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een andere  foltering van een 17-jarige jongen uit het Antwerpse in april 2022. De man is nu in Spanje opgepakt en aan ons land uitgeleverd. Hij werd opgesloten in de gevangenis.

Foto: archiefbeeld RTV