18-jarige betrapt met drugs, 3000 euro en 6 inzittenden waarvan één persoon in de koffer

din 11 Apr 2023
Een jongeman van 18 uit Weelde mag één en ander uitleggen aan de onderzoeksrechter in Turnhout. De jongeman werd aangehouden voor het bezit en de verkoop van verdovende middelen na een controle door de politie. In zijn auto reden 6 personen mee waarvan één persoon in de kofferruimte. In de auto trof de politie nog eens 3000 euro cash geld en 30 knijpzakjes met cocaïne aan. Verder bleek de man ook gedrogeerd te zijn en reed hij onverantwoord door het centrum van Turnhout.

Jongeman rijdt onverantwoord rond

De 18-jarige trok met zijn auto de aandacht van één van de Turnhoutse politieploegen omwille van onverantwoord rijgedrag. De man maakte bruuske stuurbewegingen en reed met onaangepaste snelheid door de Fonteinstraat en de Heizijde in Turnhout. 

6 personen, drugs en geld

In de auto zaten in totaal 6 mensen: 2 vooraan, 3 op de achterbank en een 6de inzittende zat in de kofferruimte. Bij een grondige controle van de inzittenden troffen de agenten bij de chauffeur en één van de passagiers samen zo'n 3000 euro cash geld aan. Daarop werd ook het voertuig grondig gecontroleerd, o.m. met een drugshond. Die vond in een verborgen ruimte achter de autoradio 30 knijpzakjes met in totaal ruim 25 gram cocaïne. De drugs en ook de auto van de jongeman werden in beslag genomen.

Gedrogeerd

De chauffeur werd ook getest op het rijden onder invloed van verdovende middelen. Voor alle andere verkeersinbreuken, waaronder het onverantwoord rijgedrag, werd nog eens een afzonderlijk proces-verbaal opgesteld. De chauffeur speelde ook vorig jaar al eens zijn rijbewijs kwijt voor onverantwoord rijgedrag in het centrum van Turnhout.