Zware ochtendspits in Noorderkempen, ook zwaargewonde bij ongeval in Kasterlee

din 10 Jan 2023
Het was een bijzonder moeilijke ochtendspits in de Noorderkempen. Naast het zware ongeval op de E34 in Beerse was er ook rond 7 uur een aanrijding op de Lichtaartsebaan in Kasterlee. Er viel een zwaargewonde. Een auto van het wit-gele kruis botste er met een bus. De 55-jarige thuisverpleegster uit Kasterlee moest uit de wagen worden bevrijd. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd.

Inzittenden bus ongedeerd

De bus was onderweg om schoolkinderen op te pikken, maar toen het ongeval gebeurde waren er geen passagiers aan boord. De chauffeur en begeleider bleven ongedeerd.

Volgens getuigenissen werd het ongeval veroorzaakt door een tractor die van zijn rijvak afweek. Daardoor zou de auto uitgeweken of weggekatapulteerd zijn en tegen de bus beland. 

Verkeershinder

Het ongeval zorgde een tijdlang voor verkeershinder.De baan was in beide richtingen versperd tussen de Noord-Zuidlaan in Kasterlee en het centrum van Lichtaart. De politie raadde daarom aan om een alternatieve route te kiezen. Rond kwart voor 8 was de weg in de richting van Lichtaart weer vrijgemaakt en kon het verkeer weer voorbij de plaats van het ongeval.