Zwaarbewapende militair die ook Marc Van Ranst viseert nog steeds spoorloos

din 18 mei 2021
Viroloog Marc Van Ranst uit Willebroek is samen met zijn gezin naar een veilige locatie gebracht, omdat een Limburgse militair onder anderen de viroloog zou viseren. De man zou in het verleden op sociale media ook al zwaar hebben uitgehaald naar de wetenschapper.

De Limburgse man is momenteel nog steeds spoorloos. Er is een landelijke klopjacht aan de gang om hem te pakken te krijgen. Gisterenavond is de auto van de man gevonden in Dilsen-Stokkem. Tot half 5 vanochtend is met man en macht gezocht in een bos in de buurt om de man aan te treffen, maar voorlopig nog zonder succes. In de auto werden enkele zware wapens teruggevonden.

Ook in Willebroek, de woonplaats van Van Ranst, was de politie extra waakzaam. Onder meer aan de A12 en het op- en afrittencomplex van de E19 in Mechelen stonden politieploegen klaar om in te grijpen mocht de voortvluchtige man daar opduiken. Wat voorlopig niet het geval is.

Al meer dan jaar haatberichten en bedreigingen

Marc Van Ranst krijgt al sinds het begin van de coronacrisis, meer dan een jaar geleden, dagelijks haatmails en -berichten van mensen die het niet eens zijn met de coronamaatregelen. Maar het ging vaak ook heel wat verder. Op sociale media werd de viroloog al meermaals met de dood bedreigd.

In juli vorig jaar raakte bekend dat Van Ranst een hele tijd politiebescherming kreeg nadat hij uit extreem-rechtse hoek nieuwe bedreigingen kreeg. De politie patrouilleerde toen maandenlang in de buurt van de wetenschapper. Nu is de dreiging dus opnieuw reëel. Zo erg zelfs dat Van Ranst samen met zijn vrouw en zoon onder gebracht zijn op een beveiligde locatie.