Partnerartikel

Zo vier je je afstuderen optimaal!

don 29 Jun 2023
Je afstudeerjurk ligt klaar, je laatste opdracht is ingeleverd en je familie is uitgenodigd voor je afstudeerceremonie. Nu alle praktische zaken zijn geregeld, wat kun je nog meer doen om deze mijlpaal echt als een feest te laten voelen? Er zal zeker veel gebeuren op de dag dat je afstudeert, maar je wilt geen stress voelen. Je wilt genieten van de dag. Het dragen van die afstudeerjurk is iets om trots op te zijn, en met een beetje voorbereiding en de juiste houding kun je ervoor zorgen dat je je prestatie goed viert. Gebruik daarvoor de volgende tips!

Foto’s

Vergeet cameraschuw te zijn! Maak een plan om zoveel mogelijk foto's te maken met de mensen die belangrijk voor je zijn. Van familieleden tot klasgenoten en vrienden, en zelfs je favoriete professoren, je zult de momenten op deze speciale dag willen onthouden. Zorg ervoor dat je telefoon is opgeladen en dat je genoeg opslagruimte hebt voor de enorme hoeveelheid foto's die je gaat maken. Zorg ervoor dat je ook iemand aanwijst om een geweldige foto te maken waarop je over het podium loopt en je diploma ophaalt. Eventueel kun je zelfs een geslaagd vlag om je heen hangen om de foto’s nog specialer te maken. 

Verkleden en decoreren

Ja, je draagt je afstudeerjurk het grootste deel van de dag, maar kies iets speciaals voor eronder. Je wilt een outfit die comfortabel is, maar ook iets waardoor je je zelfverzekerd, verzorgd en volbracht voelt. Ga je je afstuderen ergens vieren? Het is dan ook belangrijk om geslaagd versiering te kopen en op te hangen. Het feestje wordt dan immers nog specialer! 

Opletten

Je zit in een grote ruimte vol afgestudeerden en kijkt er misschien niet naar uit om te luisteren naar alle namen die worden afgeroepen. Maar vóór dat deel van de ceremonie zal er een aanvangsspreker en een afscheidstoespraak zijn. Onthoud dat er veel aandacht is besteed aan die toespraken en de kans is groot dat je, als je echt luistert, enkele relevante en bemoedigende woorden zult vinden om mee te nemen. Breng je geest tot rust en doe je best om aandacht te schenken aan de woorden van de spreker. Laat de sfeer van de dag echt bezinken. 

Delen

Een foto van jou in je afstudeerjurk is een geweldige foto om te delen op sociale media. Door je afstudeerdag op sociale media te plaatsen, vergroot je je feest door anderen binnen te laten, vooral vrienden of familie die er niet persoonlijk bij konden zijn. Je kunt ook de sociale media-accounts van je school en de speciale afstudeerhashtag volgen om foto's van je klasgenoten en mede-alumni te vinden. 

Vieren

De dag van aanvang kan gepaard gaan met wat stress en een wervelwind van emoties. Maar in de eerste plaats is het een feestdag. Om echt de kans te krijgen om iets te vieren, moet je van tevoren plannen hoe je de gelegenheid na de officiële ceremonie gaat vieren. Willen je ouders een feestje voor je geven? Gaat je gezin uit eten? Laat anderen een plan maken om jou te vieren en geniet er dan echt van.