Ziekenhuis Geel krijgt hernieuwing van Europees kwaliteitslabel

maa 5 Jun 2023
Op maandag ontving het Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel voor de tweede keer het gouden kwaliteitslabel van Qualicor Europe, een erkenning voor kwaliteitsvolle en veilige zorg. In 2018 mocht het ziekenhuis de prijs ook al eens ontvangen.

Eind maart kwamen vier auditoren de werking van het ziekenhuis tot in detail inspecteren. Ze keken naar alle afdelingen en volgden patiënten van opname tot ontslag. In hun eindrapport gaven ze een score van 98% en prijsden ze onder andere het innovatieve denken, de constante zoektocht naar verbetering en de warme, open cultuur van het ziekenhuis. 

Ze bezochten alle afdelingen, namen procedures door, interviewden collega’s en artsen en volgden patiënten van opname tot ontslag. Zo toetsten ze of de zorg kwalitatief en veilig verloopt. In het eindrapport krijgt Ziekenhuis Geel een score van 98%. "Door de focus op continue verbetering, innovatie en samenwerking is Ziekenhuis Geel al volop bezig met invulling geven aan het ziekenhuis van de toekomst," aldus Ellen Joan van Vliet, CEO van Qualicor Europe. 

CEO van Ziekenhuis Geel Jan Flament is bijzonder trots op zijn team: "Het verlengen van dit kwaliteitslabel toont onze patiënten, partners en potentiële collega’s dat we een sterke organisatie zijn. En dat wij, net zoals onze collega-ziekenhuizen in ons netwerk, topzorg garanderen in onze regio."

Foto's: Ziekenhuis Geel