Wout van Aert gaat voor tweede zege in E3 en krijgt sterke ploeg mee

don 23 Mar
Wout van Aert doet morgen een gooi naar een tweede overwinning in de E3 Saxo Classic. De Herentalsenaar reed vorig jaar naar de overwinning in Harelbeke en kan dat kunstje, één week voor de Ronde van Vlaanderen, nog eens overdoen. Van Aert kan alvast rekenen op de steun van een ijzersterk team.

Onder meer Christophe Laporte, vorig jaar tweede, is weer van de partij. Jumbo-Visma brengt voorts ook Tiesj Benoot, de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne en Dylan Van Baarle, die de Omloop Het Nieuwsblad won, in stelling. Tosh Van der Sande, Nathan Van Hooydonck en Eduardo Affini vervolledigen het 7-tal.

Concurrentie

Van Aert zal een eventuele tweede zege niet cadeau krijgen. Want zowat alle kleppers staan aan de start. Mathieu Van der Poel, zaterdag nog de sterkste in Milaan - San Remo, en Tadej Pogacar zijn de grote favorieten. Ex-wereldkampioen Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Filippo Ganna, Mads Pedersen en Matej Mohoric worden tot de gevaarlijke outsiders gerekend.

Het parcours loopt door de Vlaamse Ardennen met onder meer de Eikenberg, de Oude Kwaremont en op 19 km van de streep nog de Tiegemberg.

Regiogenoten

Naast Wout van Aert staan er nog een handvol renners uit onze regio aan de start. Arendonkenaar Dries Van Gestel (TotalEnergies), vorig jaar 3de in Gent-Wevelgem, hoopt op een goed resultaat. Dat geldt ook voor Jenthe Biermans (Arkea-Samsic) uit Geel, Mollenaar Ward Vanhoof (Team Flanders - Baloise) en Julian Mertens (Bingoal WB) uit Lille.