Wout van Aert derde op EK Tijdrijden

5 maanden geleden
Wout van Aert heeft vanmiddag naast de Europese titel in het tijdrijden gegrepen. De Herentalsenaar moest het Nederlandse Emmen zijn meerdere erkenning in de Brit Joshua Tarling en de Zwitser Stefan Bisseger. Van Aert pakte wel nog brons. De amper 19-jarige Tarling, die ook al brons pakte op het WK deze zomer, reed maar liefst 42 seconden sneller dan Bisseger. Van Aert was één seconde trager dan de Zwitser. Wel opnieuw een medaille op een kampioenschap dus voor van Aert, maar waarschijnlijk niet degene waarop hij gehoopt had.

Foto boven: Wout Van Aert werd op het WK tijdrijden in Glasgow nog vijfde, Remco Evenepoel pakte de gouden medaille. (BRON: Photonews, via Sporza)

Morele steun vanuit de ploeg

Van Aert kreeg nog een mooi cadeau van zijn ploeg Jumbo-Visma: het herkenbare truitje waarin op zondag de laatste rit van de Vuelta werd gereden. Het is een zwart truitje met drie strepen op: een voor elke overwinning in een grote ronde dit jaar. Een roze voor Roglič in de Giro, een gele voor Vingegaard in de Tour en een rode voor Kuss in de Vuelta. Volgens Van Aert was het een morele boost voor de tijdrit op het Europees kampioenschap. 

Foto: Instagram @woutvanaert