Wilde achtervolging eindigt met brokken, jonge bestuurder onder invloed vlucht daarna weg

maa 5 Feb
autoongeval_pz_rivierenland_0602.jpg
Politie Rivierenland kon het voorbije weekend een bestuurder betrappen die het wel erg bont had gemaakt. Hij vluchtte met zijn wagen weg voor de politie. Na een wilde achtervolging zonder lichten en een ongeval gaf hij zich nog niet over en vluchtte vervolgens te voet verder. De jonge bestuurder bleek onder invloed van drugs en alcohol en het was niet de eerste keer dat hij tegen de lamp liep.

Wilde rit met gedoofde lichten

De man werd eerst opgemerkt toen hij reed op de N16 richting Mechelen centrum. Toen hij de politie zag, remde hij bruusk, doofde de lichten van zijn auto en reed terug achteruit, tegen de rijrichting in en dit op een autoweg. Eens terug op het Battelcomplex maakte hij een linksomkeer en vluchtte weg aan 115 km/u richting Willebroek, steeds zonder verlichting. Hij nam vervolgens de bocht naar rechts, tussen het kruispunt met Battelsesteenweg en Leestsesteenweg. De bestuurder reed veel te snel, in de regen, en kwam op de rijstrook voor het tegenverkeer terecht. Bij het corrigeren belandde hij op een verhoogde middenberm, waardoor de linker voorband beschadigd werd. Maar nog gaf betrokkene zich niet gewonnen.  

Nog steeds met gedoofde lichten haalde hij op de Gentsesteenweg aan meer dan 100 km/u een andere auto in. Hij kon echter niet meer tijdig terug invoegen, kwam opnieuw op een verhoogde middenberm terecht en reed daarbij een paal met verkeersbord uit. Hierop begon de auto heen en weer te slingeren en knalde uiteindelijk tegen een verlichtingspaal, net achter een geparkeerd voertuig. Vervolgens zette de jongeman het op een lopen, en pleegde dus vluchtmisdrijf. 

autoongeval_pz_rivierenland_0602.02jpg.jpg

Vlucht te voet weg

Hij klauterde over het metalen hekken van een bedrijfsterrein op de Gentsesteenweg. Door de scherpe, uitstekende punten op die omheining raakte betrokkene echter gekwetst. Vervolgens verstopte hij zich op het terrein. De politie kon uiteindelijk  de man arresteren.  

Al snel bleek waarom hij initieel liever geen politiecontrole wou. Hij heeft een voorlopig rijbewijs. Bovendien legde hij een positieve speekseltest af voor het gebruik van cocaïne en cannabis. De jongeman gaf toe in de loop van de nacht een “dikke lijn coke” gesnoven te hebben en een joint gerookt te hebben. Alsof dit alles nog niet genoeg was, legde hij tevens een positieve ademtest af en had 1,1 gram promille alcohol in zijn bloed. Verder was hij niet zijn proefstuk toe. Door een eerdere veroordeling kreeg hij van een onderzoeksrechter verschillende voorwaarden opgelegd, o.a. een verbod op het gebruik van alcohol en drugs… De auto die hij had bestuurd, ingeschreven op naam van zijn moeder, werd zwaar beschadigd weggetakeld. 

Foto's: politie Rivierenland