Wielerfanaat en ondernemer Remi De Moor overleden

don 23 Mar 2023
Remi De Moor is maandag op 87-jarige leeftijd overleden. De Moor was de mede-oprichter van kunststofbedrijf Vosschemie Polyester in Lier. Het fortuin dat hij daarmee verdiende stak hij als sponsor in het wielrennen. Hij was jarenlang co-sponsor van verschillende teams. Daarnaast was hij ook grote fan van Fabian Cancellara. Die hij meermaals naar zijn supporterscafé in Koningshooikt wist te halen.

De Moor startte na zijn legerdienst als Belgische verdeler van het Duitse Voss Chemie, dat onder meer koetswerkherstellers produceert. Daarnaast ontwikkelde hij ook zelf producten. Het fortuin dat De Moor daarmee verdiende, pompte hij in zijn grote liefde: de koers.

Sponsor

Onder de naam RDM was hij jarelang (co-)sponsor van verschillende wielerteams. Zo werkte hij onder meer pistiers Etienne De Wilde en Matthew Gillmore en veldrijder Paul Herygers. Ook was hij jarenlang sponsor van de Gentse Zesdaagse. Zonder zijn financiële steun had de wedstrijd mogelijk zelfs niet meer bestaan.

De laatste jaren ontpopte De Moor zich vooral tot grote fan van Fabian Cancellara. De Lierenaar werd op vraag van de Zwitser zelf voorzitter van diens Belgische fanclub. In zijn hoogdagen haalde De Moor Cancellara naar café Jong Jut, het supporterscafé in Koningshooikt. 

Ook na de carrière van de Zwitser hielden de twee contact. Enkele weken geleden bracht Cancellara nog een bezoek hebben aan De Moor. om afscheid te nemen.

De Moor overleed maandag na een slepende ziekte. Hij werd 87. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.