Wie maakt in Meulebeke kans op de Belgische titels bij de jeugd

vrij 12 Jan
veldrijden_algemeen_120124.jpg
Dit weekend wordt in Meulebeke het BK veldrijden gereden. Traditioneel staan er in de jeugdcategorieën veel renners uit onze regio aan de start. Wij haalden er enkele kanshebbers uit. In de jongste categorieën zijn er veel nieuwe namen en zijn de verrassingen dus meestal het grootst.

Verrassingen op zaterdag?

Bij de U17-meisjes die zaterdag als eerste het veld induiken, herkennen we Bieke Croux uit Hulshout en Jana Gevers uit Olen, de Vlaamse kampioene op de weg. Zij kunnen de titel pakken bij de eerstejaars. Bij de tweedejaars, die in dezelfde race aan de start staan, is de Limburgsse Zita Peeters topfavoriete, maar zullen Lore de Geest uit Ruisbroek en Febe Vissenberg uit Merksplas haar het vuur aan de schenen proberen leggen.

stan_van_looy_herentals_120124.jpg

Stan Van Looy uit Herentals doet bij de jongens-junioren een gooi naar een podiumplaats.

Noor Vandenijck uit Mol-Ezaart en Laure Huybrechts uit Vlimmeren zijn top-10 kandidaten bij de meisjes-junioren zaterdag, en ook bij de jongens-junioren is er bekend volk, dat kans maakt om dicht te eindigen. We noteren onder meer Senn Bossaerts uit Nijlen, Keano geens uit Booischot, Lennert Meeusen uit Hoogstraten, Jasper Schoofs uit Mol en Stan Van Looy uit Herentals.

lore_de_schepper_rijmenam_2023.jpg

Voor Lore De Schepper uit Rijmenam won vorig jaar zilver bij de juniors en strijdt nu mee bij de beloften.

In de laatste wedstrijd van de dag noteren we twee namen met stip. Samen met de elites strijden ook de beloften om de driekleur. Julie Brouwers uit Olmen heeft al ervaring bij de U23. Voor Lore De Schepper uit Rijmenam is het haar eerste kans bij de beloften. Zij is de zilveren medaille van het vorige BK bij de juniors.

Hoogspanning op zondag

Op zondag is het meteen uitkijken naar de eerstejaars U17. Maxime Smits uit Lille won zowat elke cross waar hij aan deelnam en is ook provinciaal kampioen, hij is dé grote kanshebber. Bij de tweedejaars verdedigt Seppe Sprangers uit Rijkvorsel zijn Belgische titel. Hij krijgt waarschijnlijk stevig weerwerk van onder meer Thomas Verdonck uit Ravels en de provinciale kampioen Daan Wilmsen uit Olmen.

maxime_smits_lille_veldrijden_podium_120124.jpg

Maxime Smits is de grote kanshebber bij de eerstejaars U17. Hij won bijna alle crossen dit seizoen. (Foto's: RTV)

Het BK voor beloften bij de mannen wordt waarschijnlijk een spannende race met drie favorieten. Daabij 1 regiogenoot: Ward Huybs uit Herselt. Hij is de laatste weken goed in vorm en zou Emiel Verstringhe en Jenthe Michels, die internationaal al stevige adelbrieven kunnen voorleggen, het vuur aan de schenen kunnen leggen. Maar we mogen ook Victor Van de Putte uit Rijmenam, Yordi Corsus uit Wiekevorst en Aaron Dockx uit Rijkevorsel niet onderschatten. Op het BK pikt altijd wel ergens een outsider een medaille mee.