Kunstproject 'Breek je schild' zet Molse jongeren aan om te praten over kwetsbaarheid

vrij 31 mei
Kunstproject 'Breek je schild' geeft Molse jongeren mogelijkheid om te praten over kwetsbaarheid
© RTV

In Mol-Millegem kan je dit weekend gaan kijken naar 'Breek je schild', een kunstproject van de Molse kunstenares Katrin Dekoninck. De vijver aan Stokt wordt opgevuld met 3.000 stekels, die samen een groot schild vormen. Met het 'Breek je schild' wil Dekoninck het taboe rond kwetsbaarheid bij jongeren doorbreken.

In totaal zullen 3.000 stekels samen een schild vormen. "Het is goed dat je jezelf weerbaar maakt en dat je een harnas rond je bouwt, dat heb je nodig. Maar je mag niet vergeten om op tijd het schild ook te breken, los te maken", legt kunstenares Katrin Dekoninck uit. Volgens Dekoninck maakt kwetsbaarheid de mens mooier, en dus mag het thema zeker niet in een taboesfeer belanden.

Kunstproject 'Breek je schild' geeft Molse jongeren mogelijkheid om te praten over kwetsbaarheid

1.800 leerlingen van het eerste en tweede middelbaar van de Molse middelbare scholen werkten mee aan het project. Tijdens de les konden ze hun stekel maken en werd het thema kwetsbaarheid bij de jonge tieners toch besproken. En of dat deugd kan doen.

"We hebben echt over onze gevoelens kunnen praten. We zijn ook meer te weten gekomen over iedereen, hoe het met hun gaat en zo", klinkt het.

'Breek je schild' is nog het hele weekend te zien aan Stokt in Millegem.