Partnerartikel

Wat zijn de beste series gebaseerd op games?

1 jaar geleden
Momenteel verschijnt er elke week een nieuwe aflevering van The Last of Us op HBO Max. Deze serie is gebaseerd op de game met dezelfde naam en is binnen een mum van tijd ontzettend populair geworden. Na elke aflevering verschijnen er dan ook veel berichten op sociale media over de mening van de kijkers. The Last of Us is echter niet de eerste tv-serie die gebaseerd is op een videogame. Hieronder noemen we nog meer televisieprogramma’s die eerst als game populair werden, maar nu ook als serie geliefd zijn.

The Last of Us

The Last of Us hebben we net al genoemd, maar we willen er graag nog meer over vertellen. Deze serie is echt zó goed! Het eerste seizoen van The Last of Us kun je nu gedeeltelijk zien op HBO Max, nog niet alle afleveringen zijn namelijk online geplaatst. Desondanks is deze serie nu al een hit. The Last of Us is dan ook de perfecte bewerking van de klassieke videogame van Naughty Dog. Deze serie doet denken aan The Walking Dead en Station Eleven, maar is volgens veel kijkers toch nog net wat beter. Het kan maar zo dat The Last of Us de grootste kans van het online casino krijgt om de prijs voor de beste serie van 2023 te winnen. 

Cyberpunk: Edgerunners

Als je geen liefhebber van anime bent, is het verstandig om deze alinea even te skippen. Cyberpunk: Edgerunners is namelijk een populaire anime die door veel mensen als hun favoriete anime genoemd wordt. Dat komt onder meer door het visuele aspect, deze serie ziet er echt top uit. Gelukkig is ook het verhaal goed uitgevoerd, wel zo belangrijk natuurlijk. Veel fans vinden het ook fijn dat de afleveringen van Cyberpunk: Edgerunners maar 20 minuten duren. Je vliegt er dus echt doorheen en voor je het weet heb je alle afleveringen gezien, wat je overigens op Netflix doet. 

The Witcher

Oké, officieel is The Witcher niet op de veelgeprezen videogames gebaseerd, maar op de serie romans. Deze boeken werden namelijk uiteindelijk in games omgezet. Toch vinden we dat de serie The Witcher een plekje hoort te krijgen in dit artikel, vooral doordat dit tv-programma niet was gemaakt zonder het succes van de game The Witcher 3: Wild Hunt. Je ziet de gelijknamige serie op Netflix, waar afleveringen al sinds 2019 op geplaatst worden. Er zit een nieuw seizoen aan te komen, al heeft hoofdrolspeler Henry Cavill helaas de serie verlaten. Veel fans zijn daarom bang dat de nieuwe afleveringen zullen tegenvallen…

Arcane

Arcane is niet volledig gebaseerd op League of Legends, al zijn er absoluut wat overeenkomsten. Je had waarschijnlijk niet verwacht dat de populaire online multiplayer game ooit een serie zou worden, maar toch is het inmiddels echt het geval. Arcane is sinds 2021 op Netflix te zien en werd meteen erg populair. Er is veel geld in deze serie gestoken, wat je alleen al ziet aan de maker van de soundtrack: Imagine Dragons. Arcane ziet er bovendien prachtig uit en bevat een interessant en entertainend verhaal.