Vrachtwagen blokkeert winkelstraat Bruul, chauffeur betrapt zonder geldig rijbewijs

din 19 Sep
Een vrachtwagen heeft vrijdag voor flink wat hinder gezorgd in de Mechelse winkelstraat. De chauffeur bestuurde de grote truck op de Bruul tegen rijrichting in. Niet veel later kon een politiepatrouille de vrachtwagen tegenhouden. Bij controle van de bestuurder en het voertuig werden tal van aantal overtredingen vastgesteld. De vrachtwagenchauffeur reed bovendien zonder geldig rijbewijs want dat lag op het parket.

Verval tot sturen

Bij de controle van de verkeersploeg op de Vest had de vrachtwagenchauffeur geen geldig rijbewijs want dat lag nog op het parket wegens een verval tot sturen tijdens het weekend. De vrachtwagenchauffeur had echter nagelaten om zijn rijbewijs, dat hem toelaat tijdens de week te rijden, bij de gemeentelijke diensten aan te vragen en reed zo zonder geldig rijbewijs. Er werden ook inbreuken op de rij- en rusttijden vastgesteld.

Er zat niets anders op dan een andere chauffeur, die wel in het bezit was van een geldig rijbewijs, op te roepen om de vrachtwagencombinatie te komen ophalen. 

Foto: pz Rivierenland