Partnerartikel

Vind de beste laadpalen in Brussel

vrij 1 Dec
Steeds meer mensen rijden elektrisch. Alleen heeft lang niet iedereen een eigen laadpaal beschikbaar.

De laadpalen Brussel die je in het straatbeeld tegenkomt, kunnen er dan voor zorgen dat je toch een opgeladen accu hebt om jouw weg te vervolgen. Voordat je jouw auto hieraan koppelt, moet je wel een goede keuze maken. Niet iedere paal is even geschikt voor jouw voertuig. Maar hoe kies je dan de beste laadpaal in de stad? En welke factoren spelen hier een grote rol bij? Onderstaande informatie voorkomt dat je jouw accu niet volledig op kan laden.

De route goed plannen

Voordat je op zoek gaat naar de laadpalen in Brussel is het verstandig om jouw routes goed te plannen. Ieder voertuig is voorzien van een bepaalde actieradius. Dit zijn het aantal kilometers dat je kan rijden voordat je jouw auto weer op moet laden. Je kan jouw routes daarom het beste rondom de locaties van de laadpalen plannen. Zorg ervoor dat je precies weet waar de oplaadpunten te vinden zijn, zodat je geen kilometer te veel rijdt. En ontdek uiteraard welke laadpalen er beschikbaar zijn rondom jouw huis of de locaties waar je uiteindelijk naartoe gaat.

Het type laadpaal bekijken

Zodra je weet waar de laadpalen in Brussel staan, kan je kijken naar het type laadpaal dat nodig is voor de accu van jouw auto. Er zijn laadpalen die enkele uren nodig hebben voordat je een volle accu hebt, maar ook snelladers. Het is afhankelijk van jouw autoritten en waarvoor je in de stad bent hoe lang jouw auto daadwerkelijk op kan laden. Als je veel haast hebt, kan een gewone lader niet voldoende batterij geven om jouw weg weer te vervolgen. Zorg er dus voor dat je op de hoogte bent van de gemiddelde oplaadtijd voordat je jouw voertuig hieraan koppelt.

De kosten en tarieven duidelijk hebben

Je moet ook op de hoogte zijn van de kosten en tarieven die gelden bij de laadpalen. Sommige laadpalen zijn gratis te gebruiken, waardoor je alleen betaalt voor de energie die je gebruikt. Je betaalt dan een bepaald tarief per kilowatt energie in de auto. Andere laadpalen kennen opstartkosten. Afhankelijk van de locatie kunnen deze kosten flink oplopen. Om niet voor verrassingen te staan kan je vooraf alle kosten al op een rij zetten. Het helpt jou om jouw financiën overzichtelijk te houden tijdens het rijden.

De voorzieningen rondom bekijken

Ondanks dat het voornamelijk om de laadpalen in Brussel gaat, wil je tijdens het wachten ook iets te doen hebben. Je kan dan vooraf al bekijken welke voorzieningen er allemaal in de omgeving zitten. Sommige laadpalen bevinden zich op handige locaties rondom winkels, recreatieve voorzieningen en restaurants. Je kan jouw boodschappen doen en even wat eten tijdens het opladen van de auto.  Meerdere activiteiten met elkaar combineren zorgt er tevens voor dat je geen tijd meer hoeft te verliezen en je maakt het voor jezelf aangenamer dan wanneer je bij jouw auto zit te wachten tijdens het laden.