VIDEO: Vrachtwagen vat vuur bij botsing op E19 in Meer

don 8 Jun
Op de E19 in de richting van Nederland is vanmiddag ter hoogte van Meer een zwaar ongeval gebeurd. 2 vrachtwagen zijn er op elkaar gebotst. Eén daarvan is in brand gevlogen. Dat ging gepaard met veel rookontwikkeling. De snelweg was enkele uren in beide richtingen afgesloten. De bestuurders konden zich voor de brand in veiligheid brengen.

Even werd gedacht dat één van de vrachtwagens geladen was met een gevaarlijks stof, maar uiteindelijk bleek het om melk te gaan. De 20 ton melk moet overgepompt worden. De andere vrachtwagen vervoerde elektrische wagens. Omdat die in de brand betrokken waren, moeten ze ondergedompeld worden in speciale containers waarvan er momenteel maar 2 beschikbaar zijn.

Tweede ongeval met 3 vrachtwagens

De snelweg was een tijdlang afgesloten in beide richtingen. Het verkeer werd omgeleid, maar zowel op de snelweg als op de alternatieve wegen zat alles al snel muurvast. Ondertussen is de E19 terug open in de richting van België.

Maar richting Nederland kan de hinder nog lang duren. Want het is nog niet duidelijk hoe lang het gaat duren voor alles kan opgeruimd worden en de snelweg weer vrij is. Bovendien is er in de staart van de file een tweede ongeval gebeurd. Ter hoogte van Brecht zijn rond15.30 uur 3 vrachtwagens gebotst. Daar is slechts één rijstrook beschikbaar. Vanuit Antwerpen richting Breda en Rotterdam kan het verkeer omrijden via de A12 langs Bergen-op-Zoom. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto's: GVA en RTV