VIDEO: Voetbaltoernooi op terreinen KFC Heultje eindigt in schietincident: man zwaargewond

din 3 okt
Op een evenement afgelopen weekend op de voetbalterreinen van KFC Heultje in Westerlo is er op een bepaald moment geschoten. Het terrein was afgehuurd en dus niet in gebruik door de voetbalclub zelf op het moment van het incident.

Volgens getuigen zou er een feestje of een voetbaltornooi zijn georganiseerd. Daarbij zou het tot een vechtpartij zijn gekomen tussen enkele aanwezigen. Dat liep uit de hand en er werd daarbij een vuurwapen bovengehaald. De aanleiding voor de ruzie is niet duidelijk. 

Burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V) is op de hoogte van het incident: "Ik weet dat er een incident met een vuurwapen heeft plaatsgevonden aan KFC Heultje. Maar wat er exact gebeurd is, weet ik zelf ook nog niet. Daarover heb ik dinsdagvoormiddag overleg met de politie."

In de loop van de dag zal er dus wellicht meer duidelijkheid komen over de schietpartij. Zo is er momenteel sprake van één zwaargewonde, een 38-jarige man uit Tessenderlo. Hij is intussen een eerste keer verhoord door de politie. Ook over mogelijke schade aan de clubgebouwen van KFC Heultje is nog niets geweten. 

Foto: Archiefbeeld RTV