VIDEO: Pommelien Thijs negen keer genomineerd voor de MIA's, Metejoor vijf keer

woe 29 Nov
De Kesselse Zangeres Pommelien Thijs is maar liefst negen keer genomineerd voor de MIA’s. In vijf categorieën waarin ze genomineerd is kan het publiek - samen met de muzieksector - zijn stem uitbrengen. Ze heeft ook vier nominaties voor sectorprijzen. Die worden bepaald door de mediajury en de sector. Vlaamse muziekprijzen.

Pommeline Thijs heeft negen nominaties op zak voor de MIA's. Ze is genomineerd in de categorieën ‘Album’ (Per ongeluk), Nederlandstalig, Pop, Solo artiest en Hit van het jaar 2023 voor Erop of eronder. Dit zijn de categorieën waarvoor het publiek mee kan stemmen. Thijs is ook genomineerd in vier sectorcategorieën: Artwork, "Auteur/componist", Live act en Videoclip voor ‘Erop of eronder’. Pommelien won met ‘Erop of eronder’ ook al de Zomerhit-trofee. Begin dit jaar won ze al drie MIA’s in de categorieën Doorbraak, Solovrouw, en Hit van het jaar 2022, met 'Ongewoon"'

 

Concurrentie uit eigen regio

Maar uit onze regio is ook Metejoor een grote kanshebber op enkele MIA’s. Hij is genomineerd in de publiekscategorieën Album voor ‘Joris’, Nederlandstalig, Pop, Solo artiest en Hit van het jaar 2023 voor ‘Wat wil je’, zijn duet met de Nederlandse Hannah Mae. In al die categorieën neemt Metejoor het op tegen Pommelien Thijs.

De MIA's worden op 24 januari uitgereikt in het Sportpaleis in Antwerpen.

Foto: archief RTV