VIDEO: Politieagenten als 'buddy' voor kwetsbare leerlingen

woe 31 Jan
buddy_politie_mechelen.02jpg.jpg
Sinds vorig jaar kunnen politieagenten van de politiezone Rivierenland zich opgeven als ‘Buddy’ voor leerlingen die het moeilijk hebben op school of met een kwetsbare achtergrond. Bedoeling is om elkaars leefwereld beter te begrijpen. Aan het proefproject in 2023 namen vier buddykoppels deel. De evaluatie was positief.

Project Buddy Mechelen

Daarom wordt het project dit jaar verlengd en geïntegreerd in het project Buddy Mechelen. De politiebuddy's konden vandaag hun ervaringen toelichten. Dat niet alle jongeren opgroeien in een warm nest, moeten we niet meer vertellen. Ze krijgen te weinig ondersteuning thuis of hebben problemen op school. De stad Mechelen schakelt sinds vorig jaar politieagenten in die in zo'n situatie kunnen optreden als buddy. Ze bieden een luisterend oor  maar helpen ook met praktische zaken. De politie: uw vriend, letterlijk dan.

Anne-Lotte Herz is één van de 4 agenten die vorig jaar begon als buddy. Wekelijks spreekt ze af met een meisje van nu 16 uit het Afrikaanse Eritrea dat in Mechelen woont. Het principe van de buddy Mechelen bestaat al sinds 2016. Welke jongeren in aanmerking komen wordt bepaald in nauw overleg met de sociale diensten en de school. Maar als vrijwilliger kan eigenlijk iedereen zich opgeven. Anne-Lotte raadt het alvast aan. 

De stad is nog op zoek naar buddy's, meer informatie vind je op de website van Mechelen. 


 Foto: RTV