VIDEO: Minister-president Jan Jambon op bezoek bij innovatief familiebedrijf Smet Group in Dessel

din 25 Apr 2023
In de voormiddag bracht Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) een bedrijfsbezoek aan Smet Group, een Kempens familiebedrijf dat al sinds 1900 actief is in de bouwsector. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve technieken op maat van wat de klant vraagt: van kilometerslange wolkbreuktunnels in Ukkel en Kopenhagen tot funderingen op Antarctica.

Minister-president Jambon mocht vanop de eerste rij de uiteenlopende technieken van het bedrijf met hoofdzetel in Dessel meemaken. Hij ging op werfbezoek in de Antwerpse haven, waar Smet Group met een innovatieve methode de kaaimuren van de Schelde versterkt. Zo zorgt het Kempens bedrijf er mee voor dat de binnenlandse economie draaiende blijft: import en export langs de Antwerpse haven blijft een belangrijke economische factor. 

Smet Group bestaat uit drie dochterbedrijven en telt bijna 600 medewerkers. Onlangs stapte de vijfde generatie in het familiebedrijf. Na het bezoek van de minister-president hopen ze vooral dat hij onthoudt dat het als aannemer niet altijd makkelijk is, maar dat je met voldoende knowhow en de mogelijkheid tot innoveren wel heel wat kan doen. 

Minister-president Jan Jambon (N-VA) mocht zich verdiepen in de innovatieve technieken van Dessels bouwbedrijf Smet Group. (Foto's: RTV)