VIDEO: Mechelen blijft populair als shoppingstad: “We gaan er op vooruit”

vrij 19 Jan
bruul_mechelen_2023_zonder_mondmaskers.jpg
Shoppers komen graag naar Mechelen. Ondanks de invoering van eenrichtingsverkeer op de Vesten gaat het aantal bezoekers zelfs lichtjes vooruit. Om hen nog beter op hun wenken te bedienen, breidt de stad haar Shopping Shuttle uit. Die brengt bezoekers vlot van de randparkings naar het centrum.

“Als we alle cijfers naast elkaar leggen, gaat Mechelen er op vooruit,” zegt schepen van economie Greet Geypen. “We doen het zelfs beter dan de andere centrumsteden en ook beter dan vorig jaar.” Ze baseert zich hiervoor op de leegstandcijfers van vastgoedadviseur Locatus én op een analyse van de Mechelse shoppers. Op basis van o.a. gsm- en bankkaartgebruik blijkt dat het aantal shoppers in de Mechelse binnenstad stabiel blijft en dat ze vaak van buiten de stad komen.

Shoppingshuttle breidt uit

Om het deze bezoekers makkelijker te maken om in de Mechelse binnenstad te geraken, breidt de stad haar aanbod van de Shoppingshuttle uit. Zo rijden er voortaan niet alleen op zaterdag, maar ook op woensdag en vrijdag pendelbusjes tussen de randparkings en de stad. Bovendien rijden ze voortaan ook ’s avonds zodat bezoekers makkelijk nog iets kunnen gaan eten in de stad of naar het theater kunnen gaan. 

Foto: RTV