VIDEO: Anneke Adams uit Heist-o/d-Berg scoort met boek in Texas

din 19 Sep
Zes keer geconfronteerd worden met kanker. Het overkwam Anneke Adams uit Heist-o/d-Berg. Adams verhuisde vijftien jaar geleden naar Dallas in de Verenigde Staten en is daar nu het gespreksonderwerp van de dag dankzij ‘How to Cancer 101’, een boek dat ze schreef over hoe ze erin slaagde om haar ziekte te overleven, tot zes keer toe. RTV zocht haar op in Texas.

Anneke Adams zit nu in haar huis in The Colony, in de buurt van Dallas. Gezond en wel, al was dat de voorbije jaren vaak anders. Adams is 26 als bij haar kanker wordt vastgesteld, een diagnose die ze later nog vijf keer zal krijgen. Snoeihard was het, elke keer opnieuw, al heeft ze haar positiviteit naar eigen zeggen nooit verloren. Drie jaar geleden start Adams met een dagboek, waarin ze al haar ervaringen bundelt. Het zijn die verhalen die uiteindelijk hebben geleid tot haar eerste boek, ‘How to Cancer 101’. 

In haar boek blikt Adams terug op haar moeilijke jaren, maar kijkt ze vooral ook naar de toekomst. Die is hoopvol, zegt ze, en dus wil ze mensen inspireren, niet in het minst op vlak van gezonde voeding. In Amerika doet het boek het opvallend goed, daarom verschijnt later dit jaar ook een Nederlandstalige versie. Ook Adams tweede boek is volop in de maak, al kan ze daar nog niet veel over kwijt. 

‘How to cancer 101’ is verkrijgbaar op amazon.com.