Verschillende winkeldieven op heterdaad betrapt

don 18 Jan
bruul_mechelen_2023.jpg
De politiezone Rivierenland heeft gisteren drie winkeldieven kunnen oppakken die op heterdaad betrapt werden. Bij de ene diefstal werd voor bijna 700 euro aan tabaksproducten aangetroffen, bij de andere diefstal ging het om kledingstukken. De daders werden gearresteerd.

Een eerste melding kwam zaterdagnamiddag binnen, een winkelbediende van een grootwarenhuis aan de Liersesteenweg in Mechelen stelt vast dat twee mannen tabaksproducten verstoppen in een buggy. Ze verlaten de winkel zonder de producten aan te bieden aan de kassa. Wanneer de politie het tweetal even later kan intercepteren, blijkt dat ze 676 euro aan tabaksproducten bij hebben.

De twee mannen, 32 en 33 jaar, zijn gekend bij de politie voor eerdere feiten. Ze werden overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Na verder onderzoek blijkt dat de gestolen producten werden aangeboden in een benzinestation in Sint-Katelijne-Waver, maar de uitbater van de shop is niet ingegaan op het aanbod. Ook komt het duo in aanmerking voor gelijkaardige diefstallen in een grootwarenhuis in Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Lier en Herentals, waar ook telkens voor enkele honderden euro's aan producten werd gestolen.

Een andere winkeldief werd dinsdagmiddag in de Bruul in Mechelen betrapt. Een jongeman loopt richting Vijfhoek en wordt achtervolgd door een man, die aangeeft dat de jongeman goederen gestolen zou hebben. Een patrouille te voet maant de man aan te stoppen, maar loopt verder. De patrouille kan hem uiteindelijk wel tegenhouden.

De verdachte werd door de zaakvoerder over de diefstal aangesproken, waarop hij het gestolen goed terug geeft, de man en zijn echtgenote duwt en de vlucht neemt. De betrokkene wordt aangetroffen met een tas met een aantal kledingstukken, afkomstig uit diverse handelszaken in het centrum van Mechelen. Dit samen voor een waarde van enkele honderden euro's.

De 34-jarige man, die illegaal in ons land verblijft, werd woensdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis.

Foto: archief RTV