Verlamd maar nog steeds chirurg? In Heilig-Hartziekenhuis kan het!

din 22 Nov 2022
Orthopedisch chirurg Geoffroy Vandeputte opereert opnieuw in het Heilig Hartziekenhuis van Lier. En dat is opvallend. Sinds een maand is de chirurg aan de slag nadat hij in februari van dit jaar verlamd raakte na een zware val met de fiets. Een daarmee is de orthopedisch chirurg een uniek geval in België, zo blijkt.

Zware diagnose

In februari 2022 kreeg orthopedisch chirurg dr. Geoffroy Vandeputte een ernstig ongeval met de fiets. De diagnose was zwaar, maar met veel wilskracht revalideerde hij en 8 maanden later kon hij zijn activiteiten als chirurg opnieuw aanvatten, echter als parapleeg. Paraplegie wil zeggen dat het ruggenmerg beschadigd is onder de halswervels. Dat houdt in dat de betrokkene nog de volledige beschikking heeft over zijn armen en handen. Meestal zijn mensen met een paraplegie met behulp van hulpmiddelen in staat om met revalidatie zelfstandig te worden.

Zowel het ziekenhuis, als collega artsen en verpleegkundigen stelden alles in het teken van een optimale werkomgeving en zorgden ervoor dat dr. Vandeputte inmiddels al meer dan een maand succesvol terug aan het werk is, zowel consultaties als aan de operatietafel.