Van Aert zegeviert in Benidorm

zon 21 Jan
Het was een spannende werelbekercross in Benidorm. Matthieu Van der Poel had materiaalpech bij het begin en moest geweldig veel geven om terug te komen maar hij deed dat met bravoure als een pijl uit een boog. Van Aert was beter weg maar moest toch ook even zijn plaats vinden. Samen haalden de 2 kampioenen duizelingwekkende snelheden. Toch konden Pidcock en Vanthourenhout aanpikken.

Voor Van der Poel hoefde het na nog een val in de voorlaatste ronde niet zo nodig meer. Zijn benen waren ook niet super zei hij nadien. Van Aert domineerde maar moest stevig uit zijn pijp komen. Hij viel op enkele honderden meters voor de finish en verloor dan ook nog eens zijn zadel. Toch bleef hij meesterlijk rechtopstaand Michael Vanthourenhout voor. Thibau Nys vervolledigde het podium. En zo wint Wout van Aert zijn laatste cross van het seizoen en verslaat hij in dat korte seizoen voor de eerste keer zijn aloude concurrent Mathieu die 5de werd. Wout won ook Essen en Zolder.

Andere regiorenners

Witse Meeusen was 14de, Jens Adams 19de en Laurens Sweeck, die nochtans als eerste weg was, moet genoegen nemen met de 20ste plaats. Thijs Aerts was 29ste.