Cultuurcentrum Baarle weer deels open voor publiek

maa 8 Apr
© Archief RTV

Een deel van het cultuurcentrum van Baarle kan weer veilig open voor het publiek. Midden februari gingen de gebouwen dicht omdat een deel van de plafonds naar beneden was gekomen. De burgemeester van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau die de lokalen deelden lieten het volledige cultuurcentrum sluiten tot er verder onderzoek was gebeurd.

Na een inspectie bleek dat de lokalen van de Academie voor Muziek en Woord, de aula en nog enkele andere lokalen op het gelijkvloers weer open. kunnen. De bibliotheek blijft tijdelijk nog gesloten. Maar er werd intussen al wel een afhaalpunt voorzien.

Voor sommige andere lokalen is het, net als voor de bibliotheek, nodig om bijkomende werken uit te voeren. De herstelwerken zijn ondertussen gestart. Daarna bekijken de burgemeesters van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau opnieuw welke lokalen bijkomend opengesteld kunnen worden.

Maandagmiddag 19 februari besloten de gemeenten Baarle-Nassau en Baarle-Hertog het cultuurcentrum Baarle uit veiligheidsoverwegingen direct te sluiten. Aanleiding was het plotseling naar beneden vallen van een deel van het plafond in de harmoniezaal